I v sobotu kraluje českokrumlovským rychlostním zkouškám Jan Kopecký

Aktualita 10 (19.05. 2018)

I v sobotu kraluje českokrumlovským rychlostním zkouškám Jan Kopecký

 

Hned v úvodu sobotní etapy 46. Rallye Český Krumlov, která je zařazena do FIA ERT / Autoklub Mistrovství ČR v rally, čekala na soutěžící legenda se jménem Malonty. Tato téměř dvacet tři kilometrů dlouhá rychlostní zkouška budí mezi posádkami respekt a již několikrát se na ni celá soutěž rozhodovala. Nejrychleji ji v prvním průjezdu zajel Jan Kopecký, který zatím kraluje českokrumlovské soutěži. Navýšil náskok na druhého v pořadí Václava Pecha na 51,8 vteřiny. Plzeňský jezdec na Malontech zajel až čtvrtý čas, ale svou průběžně druhou příčku nijak neohrozil. Na třetí místo se posunul Jan Černý a odsunul Filipa Mareše na čtvrtou pozici. Výborný druhý čas zajel Jan Dohnal, jehož Focusu WRC zřejmě vyhovuje nově vyasfaltovaný úsek na Malontech. Jan Dohnal byl navíc nejrychlejší na posledním průjezdu divácké BIRELL RALLYE ARÉNY v Českých Budějovicích.

 

 

Z vedoucí pozice ve třídě 3 defekt na Malontech sesadil Jiřího Jelínka s Mitsubishi Lancer EVO IX. Na své soupeře ve třídě 3 ztratil na Malontech více než osm minut a následně ze závodu odstoupil.


Jan Kopecký vyhrál i následující měřené úseky, kterými byly Rožmberk a Rožmitál a stále navyšuje svůj náskok ve vedení. Mládí vpřed, aneb velký boj o bronzovou příčku probíhá mezi zatím rychlejším Janem Černým s Fordem Fiesta R5 a Filipem Marešem na Škodě Fabia R5. Po Rožmitále je dělí pouhých 9,8 vteřiny.


Obrovskou smůlu měl Andrej Barčák, který s Opel Adam R2 vedl kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou. Havárie na desáté rychlostní zkoušce ho ze soutěže vyřadila a na průběžně vedoucí pozici se dostal Julian Wagner s Peugeotem 208 R2. Druhý je pak Robert Hordossy (Opel Adam R2) a třetí Lumír Firla (Peugeot 208 R2).


I v kategorii historických automobilů nezůstal kámen na kameni. Dosavadní lídr historiků Petr Šimurda odstoupil na rychlostní zkoušce Rožmberk kvůli havárii. Do čela se posunul Jan Frei, na druhé místo Jiří Káňa a na průběžnou bronzovou příčku se dostal Jindřich Štolfa. Petr Farník se Škodou 136 L Favorit havaroval na prvním průjezdu Malont a zkouška byla nakonec pro historické automobily zrušena a posádkám byl přidělen náhradní čas.

 

Dalibor BENYCH
tiskové středisko
46. Rallye Český Krumlov 2018
 

www.rallyekrumlov.cz
www.ckmotorsport.cz

 

Partneři:
.......................................................

 


 

 

Média:
.......................................................

 

 

Partnerská města:
.......................................................